Notă de război

Suntem martori la un eveniment, pe care, cel mai probabil, unii dintre noi îl vom trăi doar o dată în viață. E stare de război. Se dau ordonanțe militare și e declarată oficial prin decret prezidențial pe tot teritoriul tării stare de urgență. Suntem „helpless” în fața amenințării și pentru a ne proteja trebuie să ne izolăm. Absolut terifiant pentru majoritatea dintre noi.  Întreaga lume practică  „social distancing”.  Mă rog, un termen social pentru o chestie impusă și absolut necesară pentru a reusi cât mai rapid să trecem peste aceste zile crunte prin care trece lumea. Majoritatea oamenilor, lucrăm de acasă și alții își pierd job-urile, în schimb, alții caută să facă bani de pe urma contactării acestui virus.

Suntem singuri. Ne-am închis în final în casă și nu mai ieșim decât să ne cumpărăm alimente și lucruri de igienă personală. Lucrăm de acasă, cei care mai lucrăm (reiau). Un milion dintre noi, ori sunt în șomaj tehnic, ori și-au pierdut serviciile. Nici nu avem cum să câștigăm, nici cum să luptăm măcar și să murim stând în picioare, privind rece adversarul în ochi.  Nici măcar să fredonăm „Treceți batalioane române carpații” sau „Deșteaptă-te Române” stând în linie unul lângă altul, cu arma orientată înainte, spre adversarii dornici de sânge, ca niște „patrioți” adevărați ce suntem. Nimic nu putem, suntem incapabili să luptăm. Suntem la mila divinității. Nu din vina noastră, așa e natura, uneori îngenunchează umanitatea până la punctul în care cedează.

Privim neputincioși la televizor. Unii ne speriem de ceea ce vedem, alții nu băgăm în seamă, iar unii nu știu ce să mai creadă. Eliminăm de aici, desigur, paranoicii și nebunii (nu!, nu e tehnologia 5G de vină „sparților”, nici nu vă atacă Coreea de Nord, dacă atacau ăia mortalitatea era un pic mai mare, etc).  Privind în gol, vedem cum oamenii luptă, și o fac degeaba, cad pe paturile de spital și nimic nu se schimbă. Armata încearcă să regleze mersul lumii în fiecare tară. Pentru prima dată după cel de al II-lea război mondial a fost armata pe stradă în New York. Pentru prima dată după cel de al II-lea război mondial s-a oprit fotbalul  și se vorbește de reorganizare globală totală. Noua ordine mondială. Totul este pe punctul de a se schimba. Incert…

Închei nota de război prin a menționa pe eroii noștri. Doctori, asistenți și asistente medicale, pompieri, polițiști, echipe de teren. Riscurile luate nu sunt mici deloc și ne punem încrederea în voi pentru a lupta în continuare cu acest virus….

P. S.: Oricât de infime are fi speranțele noastre că vom reveni la normal, nu avem cum să le abandonăm, așa că pentru a câștiga cu siguranță.

sursă foto: pexels.com

Tagged with: