Despre frică și…

Ești singur, doar Tu. Știi clar unde ești, știi și când dar nu știi de ce. Motive ale prezenței tale acolo poți găsi, dar dintr-un anume motiv te temi să le cauți. La frica ta misterioasă se adaugă un anume tip de siguranță, și te trezești că ai două stări total opuse. Frică și siguranță de sine. Meditezi asupra lor câteva secunde și realizezi că ai un fel de frică sigură, că, cumva ești sigur de frica ta și că oricât ai încerca nu poți să o depășești.


Fiind împins de la spate de tine, la un moment dat te hotărăști. Oricât de terifiant ar fi vei încerca să găsești o modalitate de a-ți da seama de unde vine frica ta. La începute te temi, dar începi să îți explorezi gândurile și o faci bine, faci progrese, realizezi lucruri despre tine și despre cei din jurul tău, dar nu știi cum, începi să te simți din nou terifiat. De data asta mai tare. Ți-e și mai frică, frica e și mai sigură. Realizezi că e și hotărâtă. Dar fiind conștient de ea îți formezi un mod de a o combate, iar în mintea ta ia naștere încă o hotărâre, de data asta una care să lupte de la egal la egal cu frica cea sigură și hotărâtă.


Tu meditezi, iar în mintea ta se dă o luptă pentru supraviețuire. Ore, ba chiar o noapte întreagă mintea ta se luptă cu ea însăși. Și pierde, dar și învinge. Câștigătoare iese frica, dar are sechele și fură din personalitatea dușmanului. Nu mai este frica cea hotărâtă pe care o știai. E diferită. Și din acest motiv te înfricoșează și mai tare. Tu prin modul tău de a fi îi dai putere. Prin frica, de frică. Dar deja știai asta din acel început de confruntare pe care-l începuseși cu ea. Chiar și așa nu ai putere asupra ei și te temi de rezultatele pe care le-ar putea avea asupra ta.


E dimineață. Realizezi că exiști din nou în realitate și că frica nu mai are puteri asupra ta. Nu știi unde a dispărut, nici de ce. Îți dai seama că nu ești nici singur, că timpul trece așa cum ar trebui, că lupta din mintea ta a fost nimic. Și totuși, cu toate că realizezi, încă simți terifierea fricii.

Sursă foto: pexels.com

Tagged with: